12345678910Laatste
NZa-special Communicatie met patiënten in coronatijd

NZa-special Communicatie met patiënten in coronatijd

dinsdag 11 augustus 2020 / Categorieën: Nieuws

Zorgaanbieders hebben inmiddels allerlei vormen van communicatie ontwikkeld en tot uitvoering gebracht in het kader van het weer opstarten van de reguliere zorg. Zoals ik toen heb aangekondigd, hebben we de afgelopen periode een aantal aansprekende voorbeelden van communicatie naar patiënten uit de diverse sectoren verzameld. Elk van die voorbeelden heeft het RIVM geanalyseerd aan de hand van het Kader Preventiegedrag COVID-19. De resultaten daarvan hebben we omgezet in concrete handvatten voor de zorgaanbieder die de communicatie met patiënten wil verbeteren of uitbreiden. In de NZa-Special: ‘Communicatie met patiënten in coronatijd’ presenteren we deze voorbeelden. We duiden de kracht van die voorbeelden en geven adviezen over het bereiken van patiënten met de verschillende vormen van communicatie. Deze NZa-Special is gemaakt in samenwerking met de Patiëntenfederatie Nederland, het RIVM en het ministerie van VWS. 

We vragen u als beroeps- of brancheorganisatie om de NZa-Special onder de aandacht van uw leden te brengen. Veel beroeps- en brancheorganisaties zijn actief in het ondersteunen van de leden bij het ontwikkelen en verspreiden van heldere communicatie aan patiënten. Dat is belangrijk, zeker in deze tijd waarin de omstandigheden waaronder de zorg wordt verleend ingrijpend verandert. Daarmee draagt u bij aan het mogelijk maken dat iedereen die zorg nodig heeft, dat ook tijdig en zo goed mogelijke zorg krijgt.   

Mocht u vragen hebben, of mocht u ons willen attenderen op andere in uw ogen aansprekende voorbeelden, dan kunt u een e-mail sturen aan strategie@nza.nl.  

Aantal weergaven (423) / Commentaar (0)


Login of registreer om commentaar toe te voegen.

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x