Symposium NEW PERSPECTIVES ON BEST CARE FOR THE DYING PERSON

17 november 2023 Congressen Leden: Agenda Agenda
Symposium NEW PERSPECTIVES ON BEST CARE FOR THE DYING PERSON

Rotterdam

Op donderdag 16 november 2023 vindt in Rotterdam het jaarlijkse symposium van het International Collaborative for Best Care for the Dying Person plaats.  Dit collaborative is een internationaal netwerk van zorgverleners en onderzoekers dat tot doel heeft om samen de best mogelijke zorg voor mensen in de stervensfase te realiseren. 

Dit symposium biedt een mooie gelegenheid om met experts uit binnen- en buitenland van gedachten te wisselen over goede zorg in de stervensfase.  Tijdens deze dag komt een breed scala aan onderwerpen aan bod. Zo zal in de ochtend prof. John Ellershaw ingaan op de rol van vrijwilligers, spreekt prof. Lia van Zuylen over de nieuwe richtlijn ‘Zorg in de Stervenfase’ en is er aandacht voor de ethische aspecten van medische besluitvorming. In de middag zijn er parallelsessies waarbij een keuze gemaakt kan worden uit verschillende sessies, onder andere over de nieuwe richtlijn, het zorgpad stervensfase, mondzorg en medicatiemanagement.

Voor meer informatie en het programma zie Annual Symposium | Best Care for the Dying Person

Accreditatie wordt aangevraagd bij de KNMG en V&VN Palliatieve Zorg. 

Meer informatie over de manier van aanmelden volgt. Als u interesse heeft in deelname kunt u dit nu alvast kenbaar maken via a.stoppelenburg@erasmusmc.nl . U ontvangt dan t.z.t. meer informatie en de link naar het aanmeldformulier.